In brood daar zit wat in

Gezonde keuze:  vezels BROODNODIG 

Volgens het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) zegt 76 procent van de Nederlanders zich geen leven zonder brood voor te kunnen stellen. Dat kunnen we ons goed voorstellen. Brood is lekker, gezond en heel veelzijdig.
De favoriete broodsoorten zijn: volkorenbrood, meergranenbrood, bruin brood en speltbrood. Brood wordt vooral gekocht vanwege de smaak, omdat het veel vezels bevat en omdat het gezond en voedzaam is. En zelfs 74% van de ondervraagden stelt dat brood cultureel erfgoed is.

Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en stoelgang. Volkoren brood is een belangrijke bron van vezels en past daarmee in een gezond voedingspatroon. Voor een vrouw ligt het dagelijks advies op 30 gram vezels. Voor een man is dit 40 gram. Door te kiezen voor vezelrijke producten heb je dit aantal een stuk sneller op de teller. Vezels vind je in plantaardige voeding zoals groenten, fruit, peulvruchten, noten, volkoren granen en aardappelen.

Op de site van de Maag-Darm en Lever stichting is er een handige tool waar je in twee stappen kunt zien wat je vezelbehoefte per dag. Check jouw vezeladvies   HIER

En op de vezelmeterstaat hoeveel vezels in verschillende producten zitten.

Benieuwd wat er in brood zit?  

Volkoren brood | 1 snee (35 gram) bevat 2,3 gram vezels

Tarwe brood | 1 snee (35 gram) bevat 1,8 gram vezels      

Wit Brood | 1 snee (35 gram) bevat 0,8 gram vezels

Meer lezen en weten over brood uit Zeeland

Onze bakkers :        Spelt Bakkers   

                                 Zeeuwse Vlegel