1ste oogst Thoolse primeur aardappelen

1ste veiling ALVANTHO succes

Op dinsdag 9 juni was het dit jaar zover: de trekkers met aardappelen van het Thoolse land kwamen bij de aardappelveiling ALVANTHO  in Sint-Annaland hun eerste oogst brengen. Veilingdirecteur David Hage opende de 1steveilingdag en stelde de klok in werking. De handelaren hadden van tevoren de aardappelen bekeken en konden vanaf de bankjes hun bieden.

Het allereerste kistje werd via de veilingklok voor een goed doel verhandeld. Het bracht 1500 euro voor Alzheimer Nederland op.

Kijk op www.alvantho.nl voor daar het openingswoord van veilingdirecteur David Hage en wie de gulle bieders zijn op het allereerste kistje nieuwe aardappelen wat via de veilingklok in Sint-Annaland is verhandeld.

In Sint-Annaland tref je de allerlaatste aardappelveiling van Nederland aan.
Het is daar in bepaalde periodes van het jaar nog een enorme drukte van belang. Zeker begin juni als de vroege aardappelen via de veilingklok worden verhandeld via handelaren uit binnen- en buitenland.

Omdat het eiland Tholen relatief veel zonuren kent en daarnaast over zeer vruchtbare kleigrond beschikt is dat een uitermate goede basis voor de allerlekkerste kleiaardappelen van Nederland. Zo’n 25 Thoolse agrariërs maken er een sport van om zo vroeg mogelijk de eerste aardappelen aan te kunnen leveren. Naast hun kennis, kunde en passie worden er innovatieve technieken toegepast om het groeiproces van de diverse aardappelrassen te bevorderen.

Dankzij de topkwaliteit dragen de aardappelen het handelsmerk ALVANTHO wat de afkorting is van ‘Alles van Tholen.’ Onze aardappelen zijn voor consumenten te verkrijgen in een handige kartonnen 3 kilo verpakking

De ALVANTHO-aardappelen dragen met trots de titel
Zeker Zeeuws® Streekproduct, een onafhankelijk erkend streekkeurmerk.
Een garantie dat het gaat om een echt Zeeuws product,
op een duurzame manier geteeld met respect voor milieu, mens en dier.