Een onvergetelijke Mosseldag


Mosselen vissen op de Oosterschelde
EEN MOOIE DAG WERD ZOMAAR EEN HEEL BIJZONDERE DAG

Vorig jaar zomer maakte fotograaf Charles Linssen een prachtige reportage aan boord van de mosselkotter ZZ6. Vanuit Zierikzee voer hij mee met de mosselmannen Patrick Kouijzer en vader en zoon Van de Zande. Hij legde het ophalen en aan boord brengen van de echte Zeeuwse mosselen vast en schoot ook prachtige foto’s van het Nationaal Park Oosterschelde. Zij visten op de Zeeuwse mosselen
De beelden van het varen en vissen op de Oosterschelde zijn zo dat we een aantal nog eens laten zien.

Geniet en proef Zeeland 

” Als jong en nog braaf Haags jongetje leerde ik op de lagere school netjes en zo zuiver mogelijk het liedje zingen “Zeg ken jij de mosselman?”.
“Die woont in Scheveningen” was een van de galmende regels toen…
Nu weet ik beter, die woont helemaal niet in Scheveningen, de mosselmannen wonen in Zierikzee!

Dinsdag 23 juli mocht ik een (lange) dag te gast zijn op de ZZ6.
Om 05.25 uur stapte ik in Zierikzee aan boord om tot in de middag na een geweldig programma weer aan dezelfde kade aan wal te stappen.
Met Patrick Kouijzer, vader en zoon Evert (2x) van de Zande en mijn fotoclubgenoot Peter Kouijzer heb ik een voor mij ‘onvergetelijke ‘mosseldag meegemaakt.

Gelukkig had ik ’toevallig’ mijn fotocamera bij me dus ik had het ook druk.

Ik heb een beperkte serie uitgekozen om jullie de tocht ‘in beeld’ mee te laten maken.De kenners kunnen er wel een verhaal uit halen. De leken kijken maar en hopelijk vinden ze het ook mooi!

Hartelijke groet, Charles Linssen