Een nieuw jaar met …..focus

EEN BLOG VAN Karin Witkam

Een van de mooie evenementen die ik in 2019 heb mogen (mede) organiseren was het Jaarcongres van Zeeland Connect, hét logistieke netwerk in Zeeland. Samen met een team van enthousiaste mensen hebben we een fantastisch evenement neergezet; 2 x 5 interessante themasessies, een bomvol inspiratieplein met mooie innovatieve producten, een aansprekende keynote spreker, de uitreiking van de Zeeland Logistiek Prijs 2019 én de uitreiking van twee (!) Europese subsidie beschikkingen voor de projecten Zero Emissie en Autonoom Transport. Wow! Wat was het gaaf en wat gaf die fijne samenwerking met de andere professionals een adrenaline kick!

 

De laatste maanden van vorig jaar waren zeer hectisch -chaotisch af en toe- maar ook erg leuk! Alleen het was een beetje veel ?. Té veel. Tijd om keuzes te gaan maken. En dat was moeilijk

De beslissing viel mij zwaar, maar een beslissing nemen is goed en gaf mij ruimte. Ruimte in mijn hoofd en ruimte in mijn agenda. Ik ben gestopt om een actieve rol te spelen in het team van Dutch Wavemakers. Met pijn in mijn hart, dat absoluut. Het blijft een mooi initiatief waar ik nog steeds voor de volle 100% achtersta, ik blijf ze volgen en (hopelijk) ook nog zien. Alleen nu vanaf de zijlijn.
De bovengenoemde beslissing gaf mij zoals gezegd ruimte. In mijn agenda en in mijn hoofd. En door deze ruimte kan ik me nu nog meer focussen op de drie organisaties waar ik me aan heb verbonden: Zeeland Connect (logistiek), FoodDelta Zeeland (food) en Ondernemers coöperatie Zeker Zeeuws.

In alle drie de organisaties hebben zich in het laatste kwartaal van 2019 organisatorische wijzigingen voorgedaan die mijn rol ook weer hebben verandert. Om te beginnen bij Ondernemers coöperatie Zeker Zeeuws;  Sabine Verburg heeft  in het laatste kwartaal van 2019 aangegeven in 2020 ‘’een stapje terug’’ te doen en werd mij gevraagd om vanaf 1 januari 2020 haar taken grotendeels over te nemen. Ik ben vanaf de oprichting bij de coöperatie betrokken geweest en me altijd met ontzettend veel plezier en voldoening ingezet voor deze enthousiaste club van ondernemers. Gezamenlijk zetten we de Zeker Zeeuws streekproducten écht in the picture en kunnen we nog meer bereiken. Ik heb dan ook volmondig ja gezegd op deze nieuwe uitdaging! Overigens blijft Sabine wel betrokken; zij heeft plaatsgenomen in het bestuur van de coöperatie als voorzitter. En deze week is haar nieuwe passie gelanceerd: een eigen blog over haar passie voor Zeeuwse kusten & polders, eten & drinken en lifestyle! Vergeet niet een kijkje te nemen op https://seasides.blog/

 

En wat doe ik dan voor FoodDelta Zeeland en voor Zeeland Connect? In beide organisaties is zoals gezegd e.e.a. gewijzigd. Bij FoodDelta Zeeland is de focus inmiddels aangebracht en zal ik me met name richten op de zichtbaarheid van het Innovatiecluster. Ik werk nu aan o.a. het communicatieplan waar bijvoorbeeld de vernieuwde website een onderdeel van is. Bij Zeeland Connect blijf ik me bezig houden met communicatie en zal ik me ook meer gaan bezighouden met organisatie. Wat dit precies gaat inhouden? Waar ligt daar mijn FOCUS? Daarover een volgende keer meer!

 

 

Een nieuw jaar, geen (nieuwe) goede voornemens maar FOCUS
We zijn inmiddels bijna 3 weken onderweg in ‘twintig-twintig’ – wat klinkt dat leuk!- en om mij heen hoor ik af en toe nog wat ‘goede voornemens’. Tja, dat hoort blijkbaar bij het begin van het nieuwe jaar. Ik heb daar eigenlijk nooit aan meegedaan want ik ben van mening dat als je je iets voorneemt, je daar direct mee kan starten en niet hoeft te wachten ‘tot in het nieuwe jaar’. Zo ben ik op 23 september 2017 (een week voor ‘Stoptober’ en ruim 3 maanden voor ‘het nieuwe jaar’) gestopt met roken, ben ik al jaren op dieet en probeer ik het hele jaar door te denken aan mijn medemens. Wél heb ik recent besloten om meer Focus aan te brengen in alles waar ik mee bezig ben maar daarover straks meer.

 

Focus; wat een raar woord eigenlijk. Wat zegt ‘Van Dale’ hierover:

Betekenis ‘FOCUS

fo·cus (de/het; m en o; meervoud: focussen)1brandpunt2het zich concentreren op één bepaald punt: de focus leggen op … zich geheel richten op …fo·cus·sen (focuste, heeft gefocust)1concentreren: focussen op zijn taak zich richten op; zich focussen op een oplossing

Nader kennismaken met Karin? Meer blogs lezen ? Kijk op haar website Getijde Support