Een culinair tomatensapje met Zeeuwse ingredienten

Mary V – een culinair tomatensapje met Zeeuwse topingredienten

Mary V is een culinair geïnspireerd tomatensap van de tweede generatie. Vol met umami, met reliëf, pittig en fluweel mondgevoel. Vers sap is daarin het sleutelbegrip. Voor Mary V werkt Nick Bril, sterrenchef van The Jane met écht vers tomatensap en niet met concentraat wat andere “tomatensappen” meestal zwaar op de hand maakt.

Nick Bril werkte vier maanden aan de ontwikkeling van Mary V. “Uitgangspunt was voor mij het creëren van een nieuw type tomatensap met natuurlijk én complex smaakkarakter,” Net zoals bij het smaak en vormgeven van een nieuw genuanceerd gerecht voor het menu van 2 Michelin sterren restaurant The Jane, zocht hij voor de creatie van Mary V naar de beste ingrediënten en technieken.

 

Umami smaak “Het verse sap van de roze ‘Tomimaru Muchoo” tomaat was daarvoor het meest geschikt gezien die vol natuurlijke hartige umami toetsen zit.” In de keuken vond Nick verder natuurlijke smaakaanjagers om het zachte en licht verteerbare tomatensap spanning en reliëf te geven. “Ik had een drankje voor ogen zonder kunstmatige smaakstoffen of bewaarmiddelen. Limoensap en Balsamico geïnfuseerd met zeekraal zorgen voor zachte aciditeit. Oosterscheldewater zorgt voor het vleugje zout als finishing touch in Mary V.”

 

Vlot drinkend, licht verteerbaar en handig in de keuken

Naast zijn rijkgeschakeerd en daardoor uniek smaakpalet pleziert Mary V als culinair tomatensap eveneens door zijn ongewoon zacht filmisch mondgevoel. De meeste tomatensappen hebben een dikke tot papperige textuur omdat ze van geconcentreerd sap of pulp gemaakt worden. Daardoor zijn ze moeilijk verteerbaar en niet handig als mixer in cocktails, mocktails of andere toepassingen. “Door enkel met natuurlijk sap te werken, heeft Mary V precies de lichte, speelse textuur die ik voor ogen had. Een gezond sapje, ideaal als Virgin Bloody Mary of mixer. Mary V geeft daarnaast een prima basis voor een vinaigrette, een warme saus of andere culinaire toepassingen in de keuken.”

Mary V is 100% vers, natuurlijk, bevat weinig calorieën (35.2 kcal in een flesje van 200 ml.) en een hoge concentratie van vitaminen A, B3, C en Omega 6-vetzuren. Mary V bevat geen kunstmatige additieven noch bewaarmiddelen en wordt gepasteuriseerd zodat het minstens twee jaar houdbaar blijft.

FOTOGRAFIE:
@the.soul.food.photographer
Pieter D´Hoop

In het culinair tomatensapje Mary V zitten twee ingredienten met het Zeker Zeeuws keurmerk. Wij brengen dit heerlijke drankje graag onder uw aandacht.

De Zeeuwse chef Nick Bril zocht naar de beste ingrediënten voor de creatie van Mary V.

 

 

Om de zoute & zilte smaak toe te voegen gebruikte hij het Zeker Zeeuws gecertificeerde Oosterschelder water, dit rijke water geeft een volle ziltige smaak met 40% minder zout. Dit bereik je met geen een ander ingrediënt.

 

Daarnaast gebruikt de chef ook de zeekraal van Zeeuws Zilt, eveneens voorzien van het keurmerk Zeker Zeeuws. ´Zeekraal is een mooi natuurlijk streekproduct uit Zeeland en de zeekraal wat wij gebruiken is echt een culinair ingrediënt.  ´Deze vakkundige leverancier teelt dit product met behulp van het zoute water uit het Veerse meer en is overigens zeer duurzaam geproduceerd. Het maakt me persoonlijk ook trots dat we een uniek product hebben ontwikkeld met smaakvolle tomaten uit Belgische volle bodem gecombineerd met mooie Zeeuwse topingrediënten. ´