Dry January in Zeeland met sapjes, limonades en siropen

Elk jaar drinken in januari miljoenen mensen over de hele wereld geen alcohol. Een hele maand lang laten ze alcohol staan. Zo begint deze groep mensen het nieuwe jaar met een nuchtere, frisse start.

WAT IS DRY JANUARY?

Tijdens Dry January daag jij jezelf uit om de hele maand januari alcoholvrij de maand door te komen. Een hele maand geen (druppel!) alcohol drinken is niet makkelijk. Maar, het is wel een goede manier om eens aan de overtollige kerstkilo’s te werken én, het is nog goed voor de portemonnee ook! Niet verkeerd, toch?

HOE IS DRY JANUARY ONTSTAAN?

Dry January wordt in Nederland steeds populairder, maar het idee is niet bij ons ontstaan. Het is een Brits initiatief dat al snel is overgewaaid. De meeste Britten houden wel van een borrel. Misschien dat juist daarom in 2013 de eerste Dry January campagne in Engeland van start is gegaan, via de vrijwilligersorganisatie Alcohol Concern. Hier deden toen nog maar een bescheiden 4000 mensen aan mee. Pas vanaf 2014 verspreidde het zich verder en deden er in dat jaar zo’n 17.000 Britten mee! Daar stopte het niet: in januari 2016 ging 16% van alle Britten de uitdaging aan. Dat komt neer op 1 op de 6! Tegenwoordig is Dry January overgewaaid naar andere landen, waaronder Nederland.

 

WAAROM GEEN ALCOHOL DRINKEN?

Natuurlijk kan het nooit kwaad om een maand niet te drinken. Veel deelnemers van Dry January zeggen positieve effecten te voelen van een maand geen alcohol. Bovendien bleek uit een onderzoek van de University of Sussex dat 72% van de deelnemers in het half jaar na Dry January een stuk minder overdadig alcohol hebben gedronken. En het is altijd goed om bewust te worden van hoeveel alcohol je drinkt.

 

Dry January is ruim twee weken onderweg. Mis je je borreltje inmiddels? Die kan dus ook prima alcoholvrij. Wij zetten onze lekkerste Zeeuwse sapjes, limonades en siropen voor je op een rij!

#SAPPEN  #LIMONADES  #SIROPEN  #ZEKERUITZEELAND

 

LANDWINKEL DE PLANTAGE

Appelsap & Appel-Perensap

 

 

ELMARE FRUITSAPPEN

Appelsap, Perensap, Druivensap

 

I LOVE ZEELAND

Appelsap & Apfelschorle

 

 

JAN BAKX

Zwarte bessendrank

 

 

KAMPEN DRINKS

Zeeuwse limonades

 

 

 

SEAROOP

Zwarte bes, Lavendel, Roos

Rozemarijn, Citroenmelisse, Tijm

Duindoorn, Meidoorn, Salie

Rabarber, Zeevenkel, Zeekraal

 

 

ZEEUWS ZILT

Mary V Tomatensap (met zeekraal)

 

 

 

 

Van een zuivere huid tot een volle portemonnee – een maandje zonder alcohol kent veel voordelen.

Doe jij ook al mee aan #dryjanuary? Dan heb je grote kans dat je de volgende dingen al mee hebt gemaakt:

  1. Je slaapt beter
  2. Je valt af
  3. Je humeur krijgt een boost
  4. Je doorzettingsvermogen verbetert
  5. Je krijgt een glanzend huidje
  6. Je bespaart geld