DO’S en DON’TS
DO’S Wees zuinig met zout DON’TS Te veel tegelijk
Weinig vocht toevoegen Het vocht weggooien
Kort maar krachtig Alle saus mee. schenken
Bakken? Dan eerst koelen Wortelen in de groente
Groenten klein snijden
Beter vol dan veel
NOG WAT EXTRA TIPS
Hoe bewaar je mosselen?
Mosselen bewaar je gewoon onderin de koelkast in de aankoopverpakking. Ze zijn gekoeld houdbaar tot de vermelde houdbaarheidsdatum.
Mosselen over?
Is er nog een restje mosselen over in de pan kunnen we ons eigenlijk niet voorstellen- eet ze dan de volgende dag bij de lunch. Gebakken met een uitje op de boterham. Of in de salade.
Kan je verse mosselen invriezen?
Nee. Eerst moet je ze koken en uit de schelp halen. Daarna mogen ze de vriezer in. Diepgevroren blijven ze ongeveer drie maanden goed. Gebruik ze dan bijvoorbeeld op een pizza of in de pasta.
Open of dicht?
Mosselen staan vaak een stukje open als ze nog in de verpakking zitten. Maar o wee als je ze afspoelt met kraanwater. Dan weten ze niet hoe snel ze zich moeten terugtrekken. Op enkele treuzelaars na. Die kan je tot sluiten aanzetten door ze licht op het aanrecht te tikken. Beweegt ie dan nog niet, doe hem dan maar weg.