Boodschappen doen bij De Groene Polderwinkel

Een echte polderwinkel

De Groene Polderwinkel van de familie Dekker is al ruim twintig jaar een begrip in de regio. De winkel ontstond als een logisch gevolg van het boerenbedrijf van de familie. ,,In het begin verkochten we aardappelen en juunen aan de deur en we stonden op markten met bloemen”, blikt Natascha Dekker terug. Toen kwam er een kraam op het erf, later een plekje in de schuur en uiteindelijk werd er een schuur bij gebouwd. Ook het assortiment bleef maar groeien. Zo kun je ook een stukje vlees, afkomstig van dieren van het boerenbedrijf, kopen en zelf gesneden frieten van eigen ‘erpels’.  Ook bakt ze brood en appeltaart. ,,Bijna alles komt van onszelf of uit de buurt, maar een supermarkt moet het niet worden”, zegt Natascha resoluut.

‘Zie je die blije gezichten? Da’s niet alleen door de sticker van Bie wie kope hie? | (Koop bewust & lokaal in Zeeuws-Vlaanderen een leuk initiatief van Odile de Pooter)  waar de boerderijwinkel ook aan meedoet.  Hier is het altijd gezellig! Na een bezoekje aan De Groene Polderwinkel kom je altijd weer vrolijk naar buiten ‘  staat op de pagina van het initiatief
“Aan iemand die een operatie heeft gehad vraag ik ook even hoe het met de knie gaat, het sociale is belangrijk. “

 

Natascha en haar dochters kregen het zoals de meeste boerderijwinkels ook drukker. Door de lockdown  en de Corina maatregelen kozen  steeds meer  mensen om bewust bij de boer hun schoolschappen te doen. ” Natuurlijk zijn we geen supermarkt maar juist voor groenten, fruit, eieren het brood en de sappen en jams komen de mensen naar de boerderij. toch minder druk, het is er ruim en natuurlijk alles is vers maar het belangrijkste is toch dat je  weet  waar het vandaan komt.”

 

Mosselen bij de boer

Sinds de zomer kun je bij de Groene Polderwinkel ook mossels kopen. ” Natuurlijk de echte Zeeuwse, vers van de kweker”, vertelt Natascha enthousiast. Via Ondernemerscooperatie Zeker Zeeuws zijn we in contact gekomen met Jos Steketee van De Mosselkwekerijuit Yerseke. Hij zocht nog wat afzetpunten in Zeeuws Vlaanderen naast de Landwinkel van De Baeckermat in Westdorpe.”   En of het komt door de vriendelijkheid en klantenservice, of door de eigengemaakte frieten erbij, de mossels die je op bestelling kunt kopen vinden gretig hun aftrek in Schoondijke en omgeving. “We doen het best goed aldus de  trotse boerin. ” Ja misschien in begin en beetje gek om op de boerderij mosselen te verkopen maar de mosselbieren zijn eigenlijk ook boeren van de zee. ”

Naast de Zeker Zeeuws mosselen verkopen ze bijvoorbeeld ook brood van Zeeuwse Vlegel graan met het Zeker Zeeuws streekkeurmerk. Het graan van De Zeeuwse Vlegel verbouwen ze zelf op een perceel dicht bij de boerderij.

Activiteiten op en rond de boerderij

De Groene Polderwinkel organiseert regelmatig activiteiten op of rond de boerderij
Van de zomer was er ook een pluktuin voor de liefhebbers van mooie bloemen.

En in samenwerking met Het Klinket  worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals een Mosselavond kortgeleden of binnenkort een  Stampot/winterkost groenten Weekend! 

 

 

De Groene Polderwinkel van familie Dekker ligt buiten Schoondijke in West Zeeuws Vlaanderen. De winkel is in een van de schuren van het landbouwbedrijf van de familie Dekker. Moeder Natascha Dekker runt de winkel samen met hulp van haar dochters, ook allemaal werkzaam, op het  (eigen) boerenbedrijf of daarvoor aan het studeren . Het is een echte boerderijwinkel met eigengemaakte schappen, met jams, fruitsappen, een koeling voor vlees en verse groenten, kisten met pompoenen, aardappelen en fruit, en een afdeling met diervoeders.

‘Hier in de Groene Polderwinkel is de klant koning, staat de deur altijd open,  hebben we lekkere verse groenten en fruit, verbouwen we de beste aardappelen, verkopen we vlees van eigen boerderij, komen de producten uit de streek, zijn we klantvriendelijk. Welkom .’