De Zeeuwse Chef

IN GESPREK MET David en Pim van Engelenburg van DE ZEEUWSE CHEF

De Zeeuwse Chef? “Ja, als Zeeuwse Chef onderscheidt David zich door uitsluitend met Zeeuwse producten te werken en waar mogelijk met producten met het Zeker Zeeuws keurmerk. De Zeeuwse Chef is in te huren als thuiskok op niveau, hij geeft workshops en verzorgd catering voor feesten voor particulieren en het bedrijfsleven”.

     

Met ‘De Zeeuwse Chef’ zijn jullie Zeker Zeeuws gecertificeerd. Wat is voor jullie de meerwaarde hiervan en hoe nemen jullie dat mee in je bedrijfsvoering? ‘’Het Zeker Zeeuws keurmerk geeft aan dat minimaal 51% van de door ons gebruikte producten aantoonbaar uit Zeeland komen. Wij vinden dat belangrijk, maar ook onze klanten hechten hier steeds meer waarde aan. Wij zijn daarnaast lid van Ondernemerscoöperatie Zeker Zeeuws en werken hierin nauw samen met andere ondernemers met het Zeker Zeeuws keurmerk. Deze samenwerking met andere, regionale bedrijven vinden wij belangrijk om gezamenlijk iets moois uit te dragen. Wij zijn tenslotte in de gelukkige omstandigheid dat we hier in Zeeland kunnen werken met mooie producten. Zo hebben we bijvoorbeeld in samenwerking met Murko Seafood de mosselbitterbal/kroket ontwikkeld. En ook in onze afhaalmenu’s werken we zoveel mogelijk met producten van andere Zeker Zeeuws bedrijven. Zo gebruikten wij al de zeekraal van Michiel Quaak, producten van Landwinkel de Plantage, de aardappelen van De Rode Pipo, de aardbeien en kersen van Fruitboerderij Remeeus, Oosterscheldepaling van De Schouwse Palingroker, oesters van De Oesterij en loopt nu de actie voor Vaderdag in samenwerking met Slot Oostende’’.

Afgelopen maanden waren pittig, ook voor jullie bedrijf. We zien wel dat jullie niet hebben stilgezeten – kun je ons iets meer vertellen over jullie activiteiten en wat we eventueel nog kunnen verwachten? ‘’Wij zijn inderdaad niet bij de pakken neer gaan zitten. We zijn gestart met de thuismenu en hebben hieraan veel aandacht gegeven op social media. Wij hebben dit iets anders aangepakt: we hebben niet alleen de menu kaarten gepost  maar ook content over de achtergrond van producten geplaatst. Hier hebben we veel enthousiaste reacties op gekregen en er werd massaal besteld. Nu de horeca weer open is, lopen de bezorgmenu’s iets terug. Maar voorlopig blijven we dit nog wel doen. Vanaf de start van het bodemcultuur mosselseizoen gaan we hopelijk weer op pad om demo’s te geven. Corona tijd heeft ons ook gedwongen om anders te denken of zaken iets anders aan te pakken. Het voorjaar is voor ons altijd laagseizoen, waarom zouden we voortaan niet standaard onze  bezorgmenu’s in het voorjaar blijven verzorgen? Iets om over na te denken!  Afhankelijk van de verruiming van de regels uit de overheid hopen we ook weer catering op locatie voor grotere groepen te kunnen gaan verzorgen. En daarnaast natuurlijk product ontwikkeling voor andere regionale bedrijven”. Kortom: de gebroeders Van Engelenburg zitten niet stil!

Tot slot zagen wij een KADOOSJE voorbijkomen op social media; wat is dat?

“Ons Moederdagmenu is erg goed ontvangen in de lockdown periode. Voor Vaderdag hebben wij iets nieuws bedacht: het KADOOSJE. Hierin zit een heerlijk Menu, bedacht door de Zeeuwse Chef. Wij hebben brouwer Jens van Slot Oostende gevraagd om hier passende bieren van Slot Oostende bij te verzorgen. Ook zit er een mooi bierglas van Slot Oostende in het KADOOSJE”.

 

De Zeeuwse Chef, de jongste van de gebroeders Van Engelenburg en onderdeel van het familiebedrijf Van Engelenburg Catering|Dagreizen|Promotie.

 

De broers zijn telgen uit een horecagezin dat zo’n 25 jaar geleden in Yerseke neerstreek om het lokale dorpshuis De Zaete te exploiteren. Gaandeweg kwam hier ook de promotie van het oer-Yersekse product  de mossel bij waar ze inmiddels nationaal en internationaal promotie voor verzorgen in de fameuze ‘Mosselbox’ . Toen het dorpshuis moet wijken voor een nieuwbouwproject zijn vader Wim en zoon Pim doorgegaan als cateraar en later is jongste broer David als De Zeeuwse Chef erbij gekomen.