‘De Mosselbox’; dé maaltijdbox met verse zeevruchten en vis

Adriaan, hoe ben jij bij ‘De Mosselbox’ terecht gekomen?

Ik ben ooit met een bijbaan als chauffeur bij Neeltje Jans Mosselen begonnen. Ook tijdens mijn studie Bedrijfscommunicatie & Digitale Media in Tilburg ben ik dit blijven doen. Na afloop van mijn studie ben ik gevraagd om het concept van ‘De Mosselbox’ verder uit te werken en te lanceren.

 

Wat is het concept van ‘De Mosselbox’?

Bij De Mosselbox proberen wij zo duurzaam mogelijk jouw maaltijd te realiseren. Wij proberen behalve de noodzakelijke verpakkingen zo min mogelijk afval te creëren. Zo laten wij de maaltijden met gekoeld transport bij jou bezorgen zodat je na je maaltijd geen koelelementen hoeft weg te gooien en wordt er gerecycled materiaal gebruikt voor onze verzenddozen. We werken daarbij zoveel als mogelijk met lokale leveranciers, al dan niet met het keurmerk Zeker Zeeuws Streekproduct.

Anders dan de naam doet vermoeden hebben jullie ook andere boxen in het assortiment?

Dat klopt. Naast een aantal maaltijdboxen met Mosselen in de hoofdrol, hebben we ook boxen met andere zeevruchten en/of vis in ons assortiment. Denk hierbij aan kreeft (uiteraard Oosterscheldekreeft in het seizoen), oesters, kabeljauw of zalm. Niet alle producten komen direct hier uit de buurt, maar wat ze wel met elkaar gemeen hebben is dat alle producten op een duurzame manier gevangen of gekweekt worden. De wilde vis die wij gebruiken is afkomstig uit duurzame visserij en heeft daardoor het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).

 

In de boxen zitten nog wel andere, lokale producten die niet uit het water komen. Hoe zit dat?

Om een maaltijd compleet te maken, heb je uiteraard meer nodig dan alleen zeevruchten of vis. De mosselsaus en ook de mosselgroenten komen uit de buurt en naar wens van de klant kan er stokbrood, friet of zelfs pasta toegevoegd worden. Ook deze komen van (Zeeuwse) leveranciers.

 

 

 

Hoe vers zijn de producten in jullie boxen?      

Wij kunnen de versheid van onze producten garanderen omdat wij de boxen pas gaan inpakken op het moment dat er besteld wordt. Iedere bestelling die voor 00.00 uur bij ons binnenkomt, wordt de volgende dag ingepakt en verstuurd. Onze boxen worden met gekoeld transport verstuurd en bezorging binnen Nederland is gratis.

Vandaag zijn we te gast bij Adriaan de Putter bij Proef Zeeland op Neeltje Jans en onder het genot van een heerlijk pannetje mosselen – in de zon op het terras bij Proef Zeeland – stellen we hem enkele vragen over ‘zijn’ Mosselbox.

Meer weten over deze geweldige boxen en de producten die erin zitten of beter nog, er zelf een bestellen?

Neem dan snel een kijkje op www.mosselbox.com