Boodschappen doen bij Wegwijs Lokaal

BOODSCHAPPEN DOEN BIJ WEGWIJS LOKAAL IN SINT MAARTENSDIJK

Op een zonnige vrijdagmiddag rij ik naar Sint Maartensdijk (of ‘Smerdiek’ zoals de Zeeuwen zeggen) op het ‘eiland’ Tholen. Hemelsbreed maar een kilometer of 7 vanaf mijn woonplaats, echter zit er nog wat water (lees: de Oosterschelde 😊) tussen. Onderweg staan allebei de bruggen die ik over moet, open – maar gelukkig heb ik geen haast en kan ik genieten van het uitzicht op de vakantiegangers die op hun jachtjes de bruggen passeren.

 

Eenmaal aangekomen in Sint Maartensdijk ben ik wederom verrast door het ‘pittoreske’ van dit stadje. Schattige straatjes en mooie gevels, ik waan me even toerist in eigen land! Vandaag ga ik boodschappen doen bij Roland van Tilborg in zijn Wegwijs Lokaal 2.0. Hij is pas een week (!) open op de nieuwe locatie en naar wat ik  kan zien, heeft hij hier veel meer ruimte tot zijn beschikking als op zijn vorige locatie 100 meter verderop. En dat was nodig: want naast de verkoop van diverse streekproducten, is Roland ook Toeristisch Informatie Punt, verkoopt hij leuke cadeauartikelen, verantwoorde diervoeding en brocante.  Ook kun je bij hem terecht voor een lekkere kop koffie of thee en zijn wens is om in de toekomst ook lunchgerechten aan te bieden. Voor die tijd moet er echter nog wel wat geklust worden, maar daar draait Roland zijn hand niet voor om!

Rolands’ liefde voor streekproducten zie je terug in zijn verrassend grote, diverse assortiment. Veel producten dragen het streekkeurmerk Zeker Zeeuws, waarmee ze gegarandeerd, aantoonbaar uit Zeeland komen. Zo verkoopt hij bieren van Dutch Bargain en Bierbrouwerij Vermeersen, wijn van o.a. Wijngaard ’t Biezenhof en ook de appelcider van The Holy Spiritus staat in zijn kast! Wat betreft de fruitsappen zie ik het appelsap én de Apfelschorle van I Love Zeeland appelsap staan. En natuurlijk ontbreekt ook hier Searoop niet, Zeeuwse siroop van biologische appels en kruiden uit de duinen.

Voor de zoetekauwen onder ons zijn er o.a.  heerlijke koekjes, babbelaars en chocolade te verkrijgen.

En wat dacht u van de producten van Zeeuwsche Zoute? Oorspronkelijk zout uit de Oosterschelde. Bij het Wegwijs lokaal worden diverse varianten -puur, gerookt, met zeekraal, wakame- van het zout verkocht. En nieuw voor mij: een potje Pindakaas met Zeeuwsche Zoute. Uiteraard belandde deze in mijn boodschappenmand 🙂

Naast jam, aardbeiensaus en een uitgebreid assortiment met mosterd ontdekte ik in de kasten nog veel meer leuke streekproducten – écht de moeite waard om te gaan bekijken.

Ook was ik aangenaam verrast door het aanbod van ‘non-food’ producten. Niet met het Zeker Zeeuws keurmerk, maar wel aantoonbaar duurzaam geproduceerd. Dat vindt Roland namelijk ook heel belangrijk. Zo heeft hij een uitgebreid aanbod van ‘soap bars’, ‘shampoo bars’ en alle aanverwante producten. Duurzaam geproduceerd in Nederland en 100% plasticvrij. Mijn winkelmandje vulde zich rap…. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de leuke bakblikken, keuken- en theedoeken, kookboeken –  het is teveel om allemaal op te noemen.   

Terwijl ik mijn rondje door de winkel maak en geniet van de prachtige producten, is het een komen en gaan van klanten en overige belangstellenden. Van leveranciers, lokale pers, eerdere bewoners van het pand, de buurman van het verderop gelegen hotel tot binnenlopende toeristen; iedereen is enthousiast over Rolands winkel en werd door hem hartelijk ontvangen. Hier voel je je echt welkom!

De komende tijd zal Roland bezig zijn om zijn winkel nog mooier te maken en het assortiment verder uit te breiden. Ik heb met hem afgesproken dat ik over een poosje nogmaals de ‘oversteek’ zal maken naar Sint Maartensdijk – en in de tussentijd blijf ik hem natuurlijk volgen op social media.

 

 

Wegwijs lokaal in Sint Maartensdijk is zo’n zaak waar je heerlijk rond kunt neuzen en iedere keer weer nieuwe spulletjes ontdekt. Van (h)eerlijke streekproducten tot originele geschenken en van verantwoorde diervoeding tot een beginnende brocante-collectie. Je komt ogen tekort!

De winkel annex toeristisch informatiepunt is gevestigd in de Kaaistraat te Sint Maartensdijk.

Het adres:

Wegwijs lokaal

Kaaistraat 11

4695 CJ Sint Maartensdijk

Openingstijden:

Di t/m do            10:00-17:00

Vr                           09:00-17:00

Za                           09:00-15:00

 

 

 

Wegwijs Lokaal in Sint Maartensdijk – een bezoek meer dan waard!