Boodschappen doen bij Vleeschhouwerij Verburg

Op een regenachtige woensdagmorgen rij ik naar Kortgene op Noord-Beveland. Ik heb afgesproken met Corine Verburg van Vleeschhouwerij Verburg. Onderweg word ik vergezeld door stevige buien, op het moment dat ik Kortgene binnenrijd, breekt er een waterig zonnetje door 😊

De vitrine in de winkel is gevuld met prachtige producten; van eigengemaakte worsten, knappe karbonades tot smakelijke salades. De meeste producten zelf geslacht en/of gemaakt door Cor en Corine of een van hun medewerkers. Corine verteld:

‘’Rund en lam slachten wij in onze eigen slachterij met EG-keurmerk. Daarmee behoren wij tot de kleine groep slagers in Nederland die zelf in eigen slachthuis hun dieren slacht. Dit betekent dat we zelf de kwaliteit van ons vlees bepalen en kunnen waarborgen. Eigen slacht betekent ook het verwerken van het hele dier, wat ons de mogelijkheid geeft tot een uitgebreid worstmakerijprogramma, inclusief zouterij en rokerij.”

 

Cor en Corine werken samen met lokale leveranciers, waar goed dierenwelzijn de norm is.  De Limousin runderen komen van Boerderij Noordhoek uit Kortgene, het lamsvlees van Schapenfokkerij Oosterstein uit Kats. Het Zeeuwse scharrelvarken is afkomstig van Maatschap Stoutjesdijk uit Nieuwerkerk en het Zeeuws kalfsvlees komt van Hoeve Rapenburg uit Meliskerke.

Het lamsvlees, Noordbevelam, het Zeeuws Scharrelvarken en het Zeeuws kalfsvlees zijn Zeker Zeeuws gecertificeerd.

Naast vleesproducten, verkopen ze nog meer (h)eerlijke producten met het Zeker Zeeuws keurmerk; zo zie ik de bekende doosjes met eieren van Sturm Eieren, een rek met Zeeuwsche pasta, potjes met Zeeuwsche Zoute, flessen I Love Zeeland Appelsap en flessen Searoop.

 

Corine laat me ook nog drie soorten worst uit hun eigen worstenmakerij proeven: Zeeuwse Mortadella met gedroogde zei-eik (van De Zeeuwse Zeewierhandel), Lamsworst van Noordbevelam (ook met gedroogde zee-eik) en Pepercake (grof gemalen gebraden gehakt met peper). Alledrie even smaakvol; ik kan niet kiezen en neem van allemaal een onsje mee voor thuis…

 

Ik vertrek met mijn tas vol heerlijke producten én advies hoe ik de lamsrollade moet bereiden weer naar huis en weet zeker dat die -net als de worsten, karbonade en het stoofvlees – heerlijk zal gaan smaken!

Vleeschhouwerij Verburg is het bedrijf van Cor en Corine Verburg uit Kortgene. Cor en Corine zijn gepassioneerd in hun vak. Cor is alweer de vierde generatie slager in de familie Verburg en hij prijst zich gelukkig dat hij het ambacht van zijn vader heeft kunnen leren. Corine heeft een passie voor goed en lekker eten, dat is een meerwaarde voor het bedrijf. Ze is altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om deze te introduceren in nieuwe gerechten.

Cor en Corine vinden samenwerken met lokale ondernemers belangrijk, er is echter ook een leuke samenwerking met de mannen van Rational keukens (Horeca-apparatuur) ontstaan. Vorig jaar stonden zij tussen de Zeker Zeeuws ondernemers op de Horecabeurs in Goes. Zij gaven demonstraties met Zeeuwse producten in hun apparatuur. Een van de producenten was Cor Verburg die ter plaatse een lam heeft uitgebeend. Dit jaar was dit uiteraard niet mogelijk, maar de mannen zijn toch naar Zeeland gekomen en hebben samen met Cor twee hele leuke filmpjes opgenomen over het Noord-Bevelam. Via onderstaande links zijn de beide filmpjes te bekijken.

  Cor en Frank in Kats

 

 

Cor en Frank in Kortgene

 

 

 

Vleeschhouwerij Verburg

Kaaistraat 19

4484 CS Kortgene

 

Openingstijden:

Ma, Di               gesloten voor productie

Woe, Do, Vrij     08:00-18:00 (gesloten 12.30-13.00)

Za                      07:30-16:00