Boodschappen doen bij Vitaminehoek De Kragge

BOODSCHAPPEN DOEN BIJ VITAMINEHOEK DE KRAGGE

Op een zonnige maandmiddag breng ik eerst een bezoek aan Hoeve Rapenburg in Meliskerke op Walcheren en spreek ik met Louis Boogaard over het agrarische bedrijf. Voor ik weer vertrek richting huis ga ik nog boodschappen doen bij de leuke boerderijwinkel voor op het erf, met de aansprekende naam Vitaminehoek De Kragge. Ik word hartelijk ontvangen door Rob Boogaard, oom van Louis en eigenaar van de winkel. Op mijn vraag waar de naam De Kragge vandaan komt, verteld Rob dat De Kragge vroeger een eilandje was in het moerasgebied op Walcheren. Het volledige verhaal is terug te lezen in de winkel. Leuk > een winkel met een verhaal 😊

 

In mijn rondje door de winkel valt mij het uitgebreide assortiment Zeeuwse producten op en dat ook diverse producten voorzien zijn van het Zeker Zeeuws®Streekproduct keurmerk. Rob geeft aan dat hij dat zeer belangrijk vindt: ‘’99% van onze producten zijn echt Zeeuws en komen dus van Zeeuwse bodem’’.

Daarbij is er ook een zeer groot aanbod van verse groentes en fruit – echte vitaminebommetjes! Waar klanten echt voor terugkomen zijn de huisgemaakte salades en tegenwoordig ook huisgemaakte soepen en maaltijden, alles uit eigen keuken en naar eigen recept.

 

Rob verteld dat zijn klandizie in de wintermaanden voornamelijk uit de omringende dorpen komt – een vaste groep klanten die de kwaliteit en versheid van zijn producten enorm weten te waarderen blijkt uit de diverse recensies op social media en de website. In de zomermaanden breidt de vaste klantenkring uit met de toeristen die inmiddels de weg naar zijn winkel goed weten te vinden. Wat vooral opvalt is dat de toerist voor de volledige maaltijd bij Rob shopt; het vlees van de achterliggende boerderij van neef Louis (Hoeve Rapenburg) wordt vaak toegevoegd aan de boodschappenmand.

Alle producten kunnen ook online besteld worden. Neemt u vooral eens een kijkje in de webshop van Vitaminehoek De Kragge > https://vitaminehoekdekragge.nl/shop/. De boodschappen kunnen in de winkel afgehaald worden. Op Walcheren bezorgen ze vanaf 15,- op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag GRATIS aan huis. Op maandag, vrijdag en zaterdag betaal je 5,-.

Met een doosje vol heerlijke, gezonde producten vertrek ik richting huis waar we ’s avonds genieten van een smakelijke maaltijd van verse Zeeuwse groentes en een bijzonder lekker en mals stukje (Zeker Zeeuws) kalfsvlees. Een aanrader!

 

Karin Witkam – maart 2021

Vitaminehoek De Kragge is de naam van de boerderijwinkel die op hetzelfde erf staat als Hoeve Rapenburg. De winkel wordt gerund door Rob Boogaard en zijn personeel. Op hun website www.vitaminehoekdekragge.nl kunt u hun aanbod bekijken, eventueel online een bestelling plaatsen die u in de winkel kunt ophalen of thuis (op Walcheren) laten bezorgen.

Het adres:

Vitaminehoek De Kragge

Rapenburgweg 18a

4365 ND Meliskerke

Openingstijden:

Ma en Vrij           08:00-12:00 | 13:00-17:30

Di, Woe, Do        08:00-12:30

Za                       07:30-16:00

Zo                       gesloten

Vrij parkeren.