Boodschappen doen bij Proef Zeeland

Op een mooie, zonnige winterse dag rij ik naar Neeltje Jans, het voormalig werkeiland van de Oosterscheldekering. Neeltje Jans ligt halverwege de Oosterscheldekering tussen Schouwen en Noord-Beveland. Vandaag ga ik boodschappen doen bij Proef Zeeland bij Neeltje Jans Mosselen. Ik ben er vaker geweest, maar iedere keer is de rit ernaar toe een feestje en geniet ik van de imposante Oosterscheldekering.

Wow – daar word je stil van!

Wat mij opvalt als ik het ruime parkeerterrein -met prachtig uitzicht over de Oosterschelde– oprij, is de duidelijke bewegwijzering op het pand; naar links voor de winkel en aan de rechterkant moet je zijn voor de Take-Away. Naar wat later blijkt is er ook een apart loket voor de zogenaamde Click & Collect bestellingen uit de webshop: je besteld & betaald online je boodschappen en hoeft vervolgens de winkel niet meer in om ze op te halen. Superhandig!

Binnen ga ik eerst even gedag zeggen bij de heren en dames Schot van het (familie)bedrijf Neeltje Jans Mosselen. De Proef Zeeland winkel is onderdeel van dit bedrijf, maar daarover meer in de volgende nieuwsbrief. Ook neem ik een kijkje in de keuken waar de heerlijkste schotels én sushi vers worden gemaakt om tot slot in de winkel te komen waar Jan Knulst mij zal rondleiden. Jan is medeverantwoordelijk voor de winkel. Samen met eigenaar Simon Schot bedenkt hij o.a. de acties en bekijken en beheren ze het assortiment.

Jan verteld dat ze iedere week een nieuwe weekaanbieding hebben van verse vis. Deze week is het nog de Skreihaas: bij 1 kg ontvang je 500gram gratis >> deze aanbieding geldt nog tot en met dinsdag 16 februari. De aanbieding zijn terug te vinden op de Facebookpagina van Proef Zeeland.

 

 

 

 

 

 

Naast spartel verse vis liggen er nog meer heerlijke producten in de vitrines.

Natuurlijk de Zeker Zeeuws mosselen en oesters, waaronder de speciale Valentijn ‘tafel’oesters. Maar ook voor heerlijke schelpjes -kokkels, vongole, mesheften, alikruiken etc.- bent u hier aan het juiste adres.

Terwijl we verder lopen door de prachtige winkel, verteld Jan dat er een grote toename is van het aantal ‘kant & klaar’ producten en hij laat me vervolgens het zeer uitgebreide assortiment zien. Wat een keuze! Van eigengemaakte kreeften- of vissoep, sushi, diverse (luxe) visschotels, ovenschotels, stoofpotjes tot gegratineerde oesters – een echte snoepwinkel voor een visliefhebber zoals mij 😊.

Naast het visassortiment zijn er in de winkel ook nog andere producten verkrijgbaar, als aanvulling op hun eigen assortiment. En ik herken een groot aantal streekproducten met het Zeker Zeeuws Keurmerk. Zo staan er o.a. Zeeuwsche Zoute, Searoop, Oosterschelder (gezuiverd Oosterscheldewater) en Zeewiercrisps in de schappen.

Maar ik zie nog een artikel staan waar ik helemaal blij van wordt: de enige echte ‘Zeker Zeeuws Mosselpannetjes’! Jawel, hier te verkrijgen!

Alle producten kunnen ook online besteld worden. Neemt u vooral eens een kijkje in de webshop van ProefZeeland.  Let op: dit is voor ‘Click & Collect’ (=afhalen). Wilt u uw bestelling thuisbezorgd hebben (wat ook mogelijk is), dan kunt u het beste een email sturen naar info@proefzeeland.nl.

Tot slot verteld Jan nog over de ‘Take-Away’; zolang het restaurant gesloten is, zijn alle gerechten van de kaart te bestellen als afhaalgerecht. Zo kunt u toch genieten van de heerlijkste maaltijden die ter plaatse voor u worden klaargemaakt.

.

Met een prachtige ‘Proef Zeeland’ shopper vol heerlijke producten vertrek ik richting huis

 

 

 

 

Ik geniet nog even van het mooie uitzicht over de Oosterschelde en draai vervolgens de Oosterscheldekering op richting ‘het vaste land’.

Karin Witkam – februari 2021 

 

 

Proef Zeeland is de naam van de winkel die hoort bij Neeltje Jans Mosselen.

 

 

 

Op hun website www.proefzeeland.nl treft u wekelijks nieuwe aanbiedingen aan en lekkere recepten.

 

Het adres:

Proef Zeeland,    Faelweg 1                (nabij Deltapark)  Vrouwenpolder (Stormvloedkering)

 

 

Openingstijden:

Ma t/m Za:         09.00 – 17.00 uur

Vanaf 1 april:     09.00 – 18.00 uur

 

Vrij parkeren, prachtig uitzicht!