Boodschappen doen bij Landwinkel De Plantage

Als ik deze vrijdagmorgen mijn auto het erf opdraai bij Landwinkel De Plantage – gelegen in het Kaasgat > in de polder tussen Yerseke en Kruiningen in- valt mij weer op wat een mooie winkel ‘De Plantage’ is. Vorige maand was ik er om kerstinkopen te doen, toen was de winkel en het terrein erom heen in kerstsferen. En kom je hier in het voorjaar of van de zomer, dan staat er een gezellig terras op het buitenterrein waar het heel goed toeven is. Fietsers en wandelaars weten deze leuke locatie inmiddels goed te vinden!

Eenmaal binnen word ik vriendelijk begroet door de zussen Miriam en Janine Bruynzeel. Samen met hun moeder Miranda zijn zij de drijvende krachten achter de sfeervol ingerichte boerderijwinkel. De winkel bestaat sinds maart 2013 en heeft inmiddels een zeer trouwe, nog steeds uitbreidende, klantenkring. Ook deze vrijdagmorgen in januari is het een gezellig komen en gaan van klanten. De winkel is ruim en overzichtelijk ingericht en men kan overal voldoende afstand bewaren. Wat me opvalt is de persoonlijke aandacht die aan de klanten gegeven wordt en zo te zien wordt dit ook echt gewaardeerd! Wat Miriam me ook verteld is dat ze ’heel veel trouwe klanten hebben die allemaal wel op hun eigen moment in de winkel komen. En als er dan iemand een week niet komt, dan mis je die ook echt’’.

 

 

 

 

 

 

De winkel is goed gevuld met een groot assortiment aan producten uit de streek en/of van de boerderij.

     

 

Ik zie naast hun eigen gecertificeerde Sappen een groot aantal producten met het Zeker Zeeuws Keurmerk (Zeeuws knabbelspek, wijnen, jam, Searoop, Vlees+ vleeswaren, snoepjes, bakmixen, zuivel en eieren,  etc.) – daar word ik helemaal blij van!

 

 

 

 

Op verzoek worden hele mooie kadomanden gemaakt – vol (h)eerlijke boerderijproducten. En in de hoek waar vorige maand de kerstmanden en kerstpakketten stonden, tref ik nu hele leuke woonaccessoires aan 😊

Ben je zelf niet in de gelegenheid om naar de winkel te gaan? De dames wijzen me op hun bestel- en bezorgservice. Op de website tref je hun webshop aan; als je voor 12.00 uur besteld, worden je boodschappen  nog dezelfde dag thuisbezorgd.

Met mijn mand vol lekkere boodschappen rij ik met een grote glimlach huiswaarts. Ik beloof mezelf dat ik vaker naar het Kaasgat ga – wat een heerlijke winkel!

Fruitteeltbedrijf “De Plantage” is in 1980 opgestart door Wim en Miranda Bruijnzeel en is uitgegroeid tot een bedrijf met 10 ha peren, 4 ha appels en 1,5 ha pioenrozen en sierappels. In maart 2013 is de Landwinkel geopend en in augustus 2013 zijn er 5 camperplaatsen in de boomgaard gerealiseerd. Inmiddels zijn het 15 camperplaatsen, van alle gemakken voorzien!

 

meer informatie: www.deplantagefruit.nl