Boodschappen doen bij De Baeckermat

Landwinkel, afhaalpunt en streekpakketwinkel

Fietscafe en het restaurant De Baeckermat zijn in normale tijden een hotspot voor fietsers. Ze stappen af voor een bak koffie, een snelle hap of uitgebreid diner. Nu is het een restaurant ‘nieuwe werkelijkheid’ en door de Coronacrisis gesloten. In maart van dit jaar  is men al snel overgeschakeld naar een afhaalservice. Klanten kunnen hun maaltijden naast de gewone boodschappen ophalen in de landwinkel.

 

,,De afhaalmaaltijden zijn een blijvertje stelt Esthers zus Judith ziet er ook een voordeel in. ,,Het wordt kleinschaliger we willen meer met het winkeltje doen. Zoals het twintig jaar geleden is begonnen. We groeiden en groeiden, maar de spanwijdte was bereikt. We moeten onszelf heruitvinden.”

De term winkeltje doet afbreuk aan de Landwinkel: het is een hele mooie goed voorziene winkel met een groot assortiment en veel (Zeker Zeeuws) streekproducten. Je vind er lokale streekproducten zoals streekkaas, streekbieren, sappen, en streekvlees (rund, varken, lam, kip en wild) en natuurlijk producten van Landwinkel! Van eigen bodem liggen er Zeeuwse kleiaardappelen in de winkel. “Wilt u de drukte in de supermarkt vermijden, kom dan boodschappen doen in onze landwinkel. We hebben niet alleen een ruime voorraad aan lekkere streekproducten, maar ook koffie, thee, brood. “ nodigt  de website van De Baeckermat uit. Natuurlijk worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd.
Voor wie zijn/haar tijd buitenshuis en het contact met andere mensen toch tot een minimum wil beperken, kunnen de boodschappen ook klaargezet worden en aan de deur afgerekend worden met de pinautomaat.
Er is een grote keuze aan lokale producten , zoals ook de verse echte Zeeuwse mosselen van Zeker Zeeuws mosselkweker Jos Steketee. Vers van de kweker kun je (vooraf bestelde) mosselen van De Mosselkwekerij in het weekend ophalen.

De Baeckermat staat ook bekend om de prachtige streek- en cadeaupakketten welke eenvoudig besteld kunnen worden via de eigen webshop www.destreekpakketwinkel.nl

Ontbijtmanden, streekpakketten, Zeeuwse specialiteiten, biermanden, borrelpakketten, zoete verwenmanden, … voor ieders budget en ieders smaak maken we iets op maat. Valentijn, Pasen, Moederdag, Vaderdag, Kerst, voor elke gelegenheid staan er originele cadeaus in onze landwinkel. Medewerker Angelique stelt de pakketten met plezier samen en maakt er een mooi cadeau van.

En in de webshop zijn nu ook de nieuwe onlineformules zoals ontbijtboxen en takeaway gerechten te vinden en gemakkelijk te bestellen. Het keukenteam bevoorraadt de vriezer en koeling van landwinkel dagelijks met gegratineerde vispannetjes/ Stoverij van streekrund/ Biefstuk uit de streek/ Wildstoverij/ Stoofpotje van lamsvlees / Verse Baeckermat aardappelen / Boerenrijstepap/ Westdorpse vlaai , alles om thuis makkelijk op te warmen.

 

De Landwinkel en het Restaurant De Baeckermat van Esther en Judith Baecke ligt in het midden van Zeeuws-Vlaanderen dicht bij de Belgische grens. In het landelijk gebied met veel kreken en wijde polders is de De Baeckermat omgeven door niets dan groen. “Wij, de zussen Esther en Judith willen trouw blijven aan onze roots. Onze achternaam ‘Baecke’ vindt u dan ook terug in onze bedrijfsnaam ‘De Baeckermat’.   De figuurlijke betekenis van bakermat is het begin of de oorsprong van iets of iemand. Op deze boerderij, van oorsprong een akkerbouwbedrijf, liggen onze roots. Respect hebben voor alles wat bloeit en groeit in de natuur is ons van kinds af aan al bijgebracht.”