Boodschappen doen in de polder bij Alles Lokaal – Voedselbron Graauw

fotograaf: Peter Nicolai/PZC

Krachten gebundeld

Voor ons rondje ‘Boodschappen doen bij’ werden we geattendeerd op een nieuwe samenwerking in Zeeuws-Vlaanderen: de winkel van Sonja van de Vijver van Voedselbron Graauw biedt nu ook onderdak aan de producten van Maarten de Ridder van Alles Lokaal uit Hulst. De krachten zijn gebundeld en wie gezond en lokaal eten belangrijk vindt, is in de polders van Graauw op het juiste adres.

Alles Lokaal huisde voorheen in Hulst in een winkelstraat en is nu verhuisd naar de uitgestrekte polders rondom het Voedselbos in Graauw. Op deze locatie is alle ruimte in en om de prachtige – een aantal jaren geleden verbouwde- schuur die aan de rand van het Voedselbos ligt.

 

 

       

In de winkel kun je terecht voor een ruim assortiment streekproducten waarvan er vele ook voorzien zijn van het landelijk erkende Streekkeurmerk Zeker Zeeuws. Zo zien we o.a. de prachtige flessen van The Holy Spiritus, wijnen van Elmare en ’t Biezenhof, sappen van I Love Zeeland, bieren van o.a. Dutch Bargain en Slot Oostende, producten van Zeeuwse Vlegel, de klompen van Klompenmakerij Traas, producten van JB Diesch en nog veel meer heerlijke mooie producten uit de streek. Hier worden we heel blij van!

 

 

Naast het al uitgebreide assortiment producten, worden ook de biologische producten van het akkerbouwbedrijf De Zeeuwse Akker verkocht. Een mooie combinatie en zodoende een zeer uitgebreide keuze aan producten waarvan je zeker kunt zijn dat ze uit de streek komen!

       

 

Behalve uw gebruikelijke boodschappen kunt u bij Alles Lokaal/Voedselbron Graauw ook terecht voor leuke streekproduct kadopakketjes. En de omgeving van Voedselbron Graauw, gelegen aan de rand van Grenspark Groot Saeftinghe is echt prachtig. U kunt er prachtige wandelingen of fietstochten maken – gaan we u straks ook tegenkomen op deze fantastische locatie in Zeeuws-Vlaanderen?

 

 

 

 

 

Boerderijwinkels staan enorm in de belangstelling. Steeds meer mensen verruilen de drukte van de supermarkt voor de winkel bij de boerderij. Zoals veel klanten zeggen: “Ik geloof echt dat producten direct van de boer lekkerder en ook gezonder zijn”.

Ook een bezoekje brengen aan Alles Lokaal @Voedselbron Graauw?

Voedselbron Graauw, Dwarsstraat 9, 44569 PB Graauw

 

 

 

Niet Zeker Zeeuws gecertificeerd maar wel het vernoemen waard vinden wij de heerlijke biologische producten van Biologisch Akkerbouwbedrijf De Zeeuwse Akker.

Emiel van de Vijver is een zeer bevlogen biologisch akkerbouwer en initiatiefnemer van het Voedselbos in Graauw.

 

Zijn filosofie? ‘‘Gezonde bodem, gezonde planten, gezonde mensen’‘.