Over ons

Ondernemerscooperatie Zeker Zeeuws

TROTS OP ONZE STREEK

Het succes van streekproducten ligt voor een groot deel aan zijn authentieke smaak en kwaliteit. Steeds meer mensen geloven in lokale, biologische en betrouwbare producten. Wie lust nu geen puur en vers product?  Streekproducten worden met ambacht en liefde gemaakt, wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt. Het gebruik van streekproducten biedt ook heel wat voordelen. De ecologische voetafdruk wordt ermee verkleind en het geeft het ook een identiteit aan de streek. De productie van streekproducten creëert tevens ook een grotere naamsbekendheid van de streek.

Ondernemerscooperatie Zeker Zeeuws maakt zich sterk voor meer (naams)bekendheid en verkrijgbaarheid van de Zeker Zeeuws Streekproducten.

Wil je de erkende streekproducten en hun producenten ontdekken?

 

WIE ZIJN WIJ ?

In augustus 2017 heeft een aantal gecertificeerde ondernemers de Ondernemersoöperatie Zeker Zeeuws ®  (OZZ) voor de promotie, marketing en verkoop van het Zeker Zeeuws® Streekproduct opgericht.

Ondernemerscoöperatie Zeker Zeeuws®  is een coöperatieve vereniging van, voor en door Zeker Zeeuws streekproducenten. Doelstelling is de gecertificeerde Zeeuwse streekproducten te promoten, professionaliseren en vermarkten.
De coöperatie zet zich in om de belangen van leden te behartigen bij consumenten, producenten, (groot) winkelbedrijven, horeca en overheidsinstanties en maakt zich sterk om de markttoegankelijkheid en de afzet van de producten van de leden te vergroten en door onderlinge samenwerking voordeel voor de leden te verkrijgen.
Daarnaast voert de OZZ uitgebreid promotie voor de gecertificeerde producten onder de slogan #zekeruitzeeland.  Hiermee wordt blijvend de aandacht voor de Zeeuwse erkende streekproducten ondersteund en daarnaast ook de streekidentiteit versterkt.

Ondernemerscooperatie Zeker Zeeuws maakt dit mogelijk door:
• Het stimuleren van de verkoop van streekproducten
• Het begeleiden en opzetten van en het deelnemen aan (gezamenlijke) promotionele acties
• Het ondersteunen van het logistieke netwerk via samenwerking met diverse partners
• Het opzetten en professionaliseren van online verkoop

STREEKPRODUCENT ZIJN IS EEN PASSIE!

De ene bakt brood met gezuiverd Oosterscheldewater, de andere teelt druiven onder de Zeeuwse zon. De ene brouwt bier met ingrediënten uit de streek, de andere start een kaasmakerij op zijn schapenboerderij. De ene kweekt mosselen aan touwen, de andere kweekt oesters op tafels. Er is zoveel verschil in wat streekproducenten doen. Dat heeft voor een groot deel met de streek waar ze wonen te maken. Maar of het nu gaat om mosselkwekers, aardbeientelers, wijnboeren, bakkers, oesterkwekers, , bierbrouwers, veehouders, slagers of aardappeltelers, ze hebben één belangrijk ding gemeen: streekproducent zijn is geen beroep, het is een passie!     

 

 

#LOKAAL #EERLIJK #DUURZAAM

 

Ondernemerscoöperatie Zeker Zeeuws bestaat uit onderstaande leden (in willekeurige volgorde)