Aan de slag met mosselen

DO’S EN DON’TS VAN MOSSELEN BEREIDEN

DO’S   Wees zuinig met zout                                               DON’TS  Teveel tegelijk
            Weinig vocht toevoegen                                                            Het vocht weggooien 
            Kort maar krachtig                                                                     Alle saus meeschenken

            Bakken? Dan eerst koelen
            Groenten klein snijden
            Beter vol dan veel

Hoe bewaar je mosselen?

Mosselen bewaar je gewoon onderin de koelkast in de aankoopverpakking. Ze zijn gekoeld houdbaar tot de vermelde houdbaarheidsdatum.

Mosselen over?

Is er nog een restje mosselen over in de pan kunnen we ons eigenlijk niet voorstellen- eet ze dan de volgende dag bij de lunch. Gebakken met een uitje op de boterham. Of in de salade.

Kan je verse mosselen invriezen?

Nee. Eerst moet je ze koken en uit de schelp halen. Daarna mogen ze de vriezer in. Diepgevroren blijven ze ongeveer drie maanden goed. Gebruik ze dan bijvoorbeeld op een pizza of in de pasta.

Open of dicht?

Mosselen staan vaak een stukje open als ze nog in de verpakking zitten. Maar o wee als je ze afspoelt met kraanwater. Dan weten ze niet hoe snel ze zich moeten terugtrekken. Op enkele treuzelaars na. Die kan je tot sluiten aanzetten door ze licht op het aanrecht te tikken. Beweegt ie dan nog niet, doe hem dan maar weg.