Zeeuwse koeien helpen Oekraïne

De 80 melkkoeien van de Middelburgse kaasboerderij Schellach geven dagelijks ruim 1800 L melk, wat wordt verwerkt tot 200 kg kaas. Ook tijdens de coronacrisis is dit uiteraard door gegaan. Helaas zijn de gevolgen hiervan nog dagelijks merkbaar. Zo zit Schellach met een groot overschot aan brokkel oude kaas, doordat de horeca lange tijd gesloten is geweest.

Schellach komt daarom in actie met Breda Maakt Mij Blij. Samen willen zij de burgers in Oekraïne steunen en daar het 12.000 kg overschot kaas voor gebruiken. Het is mogelijk om de oude brokkelkaas in blokken van 600 gram te bestellen of om een heel borrelpakket te bestellen. Het borrelpakket bestaat uit 600 gram oude brokkelkaas, 2 lokale biertjes, Zeeuwse mosterd en ambachtelijke kaaskoekjes. 

Tot 20 maart is de kaas te bestellen. Op 2 april kunnen de pakketten afgehaald worden op de boerderij of in Breda of je kan de bestelling thuis laten bezorgen tussen 4 en 8 april; zo heb je het in huis voor Pasen! Voor ieder blok kaas wordt er €2,50 gedoneerd aan Giro555 en voor ieder verkocht borrelpakket gaat er €5,00 de hulporganisatie die zich inzetten voor de mensen uit Oekraïne.

Help Schellach van het overschot af en draag meteen je steentje bij aan de situatie in Oekraïne door kaas te bestellen via www.bredamaaktmijblij.nl!

 

Koop kaas en Schellach doneert aan Giro555:

€2,50 per brok van 600 gram en €5,00 per borrelpakket

Bestel via www.bredamaaktmijblij.nl !