Topchef kiest voor eerlijkheid, smaak en puurheid
Zeker Zeeuws is het onafhankelijke keurmerk (in Frankrijk en andere landen ook ‘ appellation’ genoemd) voor typische echte Zeeuwse streekproducten van zowel het land als uit het water. Ondertussen vertegenwoordigt het keurmerk reeds meer dan 50 producten zoals de wereldberoemde mosselen, oesters, Oosterscheldekreeften, maar ook Zeeuws (pre salé) lam en rund, zeekraal, zeewieren en andere producten met een typische zilte smaak. Maar ook verrassende smaakmakers zoals een Pinot Gris of Zeeuwse bieren en het zilte gezuiverde Oosterscheldewater. Eén ding hebben al deze producten gemeen: topkwaliteit, smaak, gegarandeerde herkomst én aandacht voor ecologie in combinatie met het pure ambacht waarmee ze gekweekt, gemaakt of geteeld worden.
Om deze parels uit Zeeland ook in Vlaanderen de bekendheid en weerklank te geven die ze verdienen gaat Zeker Zeeuws ‘in zee’ met niemand minder dan Gert De Mangeleer, 3-sterrenchef van Hertog Jan in Brugge. Een logische en verfijnde combinatie om de bourgondische Vlaming alle Zeker Zeeuws producten te leren kennen. Gert De Mangeleer kookt zelf al jaar en dag met Zeeuwse producten dus was de keuze voor hem vrij evident om zich te koppelen aan deze topproducten. In zijn nieuwste zaak LESS te Brugge vind je op de menukaart een aantal gerechten met Zeeuwse producten
“ De eerlijkheid, de smaak en puurheid van Zeker Zeeuws producten maken het voor mij logisch om ze op de kaart te zetten. Een extra argument is de kleine ecologische voetafdruk die met deze producten gepaard gaat.”