Vers van de kweker

Nieuwe oogst Zeeuwse mosselen #zekeruitzeeland

Gegarandeerd 100% Zeeuws

Vanaf juli worden ze weer geoogst: De Zeeuwse bodemcultuur mosselen. De mosselkwekers brengen hun schepen vol met het zwarte goud naar de havens. De Zeeuwse mosselen zijn dan ook weer volop verkrijgbaar op restaurant, bij de viswinkel of supermarkt, vers van de kweker.

Let op : Alleen de mosselen met het label Zeker Zeeuws komen gegarandeerd uit Zeeland. Wanneer u dit label  ziet, bent u dus verzekerd van een (h)eerlijk product, uit de streek en duurzam  geproduceerd. 

De Zeeuwse mosselen hebben topkwaliteit, de schelpen zijn gevuld met stevig mosselvlees en zijn rijk aan de echte, zilte Zeeuwse smaak.Dat proef je!

#duurzaam  #eerlijk  #lokaal  #zekeruitzeeland

 

 

 

 

Verkrijgbaarheid

jan/febmrtjun/julaug/septokt/novdec
bodembodemhangbodembodembodem

Het Mosselseizoen

Het mosselseizoen van Zeeuwse bodemcultuurmosselen loopt van juli tot april  dus in de seizoenen met de  ‘r’ .

 do’s en Don’ts van Mosselen BEREIDEN

DO’S   Wees zuinig met zout                                               DON’TS  Teveel tegelijk
            Weinig vocht toevoegen                                                            Het vocht weggooien 
            Kort maar krachtig                                                                     Alle saus meeschenken

            Bakken? Dan eerst koelen
            Groenten klein snijden
            Beter vol dan veel

Een mosselmaaltijd

  • Mosselen kunnen goed gecombineerd worden met frietjes, brood of pasta en salade.
  • Mosselingrediënten naar keuze: prei, ui, selderij, knoflook, peper, wijn, bier, klontje boter, scheutje room.
  • Reken 1 kilo mosselen (in de schelp) per persoon bij frietjes, salade of pasta. Reken 1,2  a 1,5  kg per persoon bij een maaltijd met brood.
  • Bereid mosselen zo snel mogelijk na aankoop.
  • Spoel mosselen even met water voor het koken.
  • Laat mosselen niet in het water liggen dan verliezen ze hun typisch zilte smaak.
  • Mosselen die open staan een tikje geven, sluit de mossel dan is de mossel goed en kan deze in de pan.
  • Gebruik een grote pan met deksel zodat er voldoende ruimte voor de mosselen is om open te gaan. De pan een aantal keer omschudden zodat de onderste mosselen naar boven komen en andersom.
  • Bak ondertussen de frietjes, snij het stokbrood en doe de sausjes in een schaaltje.
  • Zet de pan op tafel wanneer alle mosselen geopend zijn.
  • Lekker met een glaasje bier,wijn of cider. Eet smakelijk!

En nu lekker aan de slag; Mosselen  van voorgerecht tot pizza, gekookt, gewokt, gebakken of gegratineerd. Als soep, cocktail of saté van de grill, op de barbecue uit de oven. Traditioneel of hip, het is altijd genieten met Zeeuwse mosselen.

 

 

Zin in Zeeuwse Mosselen ? Dan vindt u hier een heerlijk recept

Altijd op de hoogte

van nieuwe producten, recepten, acties en events, zo in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.